Новини

 • evn
  20-06-2024 13:58

  Областният управител Чавдар Божурски се срещна с представители на EVN

  Областният управител Чавдар Божурски проведе днес работна среща с част от борда на директорите на EVN. В нея участваха Калина Трифонова, зам.-председател на ЕVN България, и Здравко Братоев, зам.-председател на ЕVN ЕР Юг. Срещите се провеждат периодично с цел по-добра координация и оперативно решаване на възникнали проблеми. В днешния разговор бяха обсъдени предстоящите инвестиции и проекти на дружеството на територията на област Сливен, както и предизвикателствата пред енергийната система. Ръководителите на EVN представиха инвестиционната програма на дружеството в област Сливен през 2024 година. Очаква се тя да надхвърли предвидените 8,7 млн. лева. Причината е извънредното изграждане на трафопост, който да осигури допълнителна мощност за сливенския квартал „Надежда“ след проблемите там около Коледа и Нова година. Планираните инвестиции са основно в изграждането на мрежи средно и ниско напрежение, на 31 нови трафопоста, както и санирането на мрежите в малките населени места на област Сливен. Заради жалби на жители на село Крушаре и често прекъсване на електричеството от страна на птици, в следващия период ще бъдат обезопасени въздушните електропроводи в района. Дигитализация на обслужването е друг от приоритетите, по които работи ръководството на дружеството. Целта е да се избегнат опашките пред клиентските центрове. За улеснение на гражданите от година е създаден дигитален онлайн портал, като целта е там да се предлагат всички услуги. Областният управител Чавдар Божурски изтъкна доброто сътрудничество с ръководството на Клиентски енергиен център – Сливен. Той подчерта навременните действия на служителите на EVN в кризисната ситуация със силната градушка в Нова Загора преди седмица. В разговора бяха обсъдени още либерализацията на пазара за битови клиенти и предстоящото присъединяване на значителни мощности от фотоволтаични централи, получили разрешение за изграждане преди две години.

  прочети цялата

 • 18-06-2024 11:27

  Дейност на местата за настаняване в област Сливен през април 2024 година

  Отдел „Статистически изследвания – Сливен с данни за дейността на местата за настаняване в област Сливен през април 2024 година. Информацията може да откриете в прикачения файл.

  прочети цялата

 • Захарий
  18-06-2024 10:40

  Резултати от националния конкурс за есе, посветен на Захарий Стоянов

  Приключи шестият Национален конкурс за есе „Захарий Стоянов – летописецът на националната революция“, организиран от Областна администрация Сливен, РУО, Община Котел, Исторически музей - Котел, кметство село Медвен и къща – музей „Захарий Стоянов“ - Медвен. Жури в състав: Димитринка Петкова – председател, Доброслав Иванов – журналист, и Мирослав Велчев, експерт за връзки с обществеността в Областна администрация Сливен, разгледа получените ученически творби и определи: Първо място: Мария-Михаела Янкова Димитрова, СУ „Неофит Рилски“ - Твърдица. Научен ръководител: Румяна Генчева Второ място: Хатидже Миланова, СУ „Георги Стойков Раковски“ - Котел. Научен ръководител: Славка Докова. Наградите ще бъдат връчени в навечерието на Съединението - 5 септември 2024 г., в Медвен. Журито изказва благодарност на всички участници. Пожелава на учениците и учителите здраве и незабравимо лято!

  прочети цялата

 • 17-06-2024 09:54

  Заповед на Областен управител за откриване на процедура за провеждане на електронен търг за продажба на недвижим имот

  Заповед № РД-11-12-012 от 11.06.2024 г. на Областен управител за откриване на процедура за провеждане на електронен търг за продажба на недвижим имот, находящ се в с. Чокоба, община Сливен.

  прочети цялата

 • 14-06-2024 13:34

  Двама министри ще посетят днес община Нова Загора

  Днес, 14 юни 2024 г., министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще посетят един от най-силно засегнатите райони от вчерашната градушка - община Нова Загора, област Сливен. Това съобщават от Министерство на земеделието и храните. В 15:30 ч. двамата ще се срещнат с кмета на Нова Загора Галя Захариева в сградата на общината.

  прочети цялата

 • 14-06-2024 10:23

  Заповед на Областен управител за провеждане на търг с тайно наддаване на вещи ЧДС по списък

  Заповед № РД- 11-12-013/11.062024 г. на Областен управител за провеждане на търг с тайно наддаване за продажба на вещи частна- държавна собственост по приложен списък.

  прочети цялата

 • 13-06-2024 11:21

  Основни данни за културата в област Сливен през 2023 година

  Отдел „Статистически изследвания – Сливен“ с основни данни за културата в област Сливен през 2023 година. Пълната информация може да намерите в прикачения файл.

  прочети цялата

 • Комисия-заетост0624
  12-06-2024 12:21

  Одобрен е проект на регионалната програма за заетост на област Сливен

  Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен проведе днес свое заседание. То бе свикано от областния управител Чавдар Божурски, който е председател на комисията. Поводът беше одобряването на проект на регионална програма за заетост на област Сливен за 2024 година. По време на предишното заседание на 28 май бе приета методика за оценка на проектните предложения, както и комисия за разработване на програмата и разпределение на финансовия ресурс. За включване в регионална програма на област Сливен постъпиха 5 предложения - на четирите общини от областта и на Областна администрация Сливен. Предвижда се създаването на 139 нови работни места – 64 на пълно работно време и 75 на непълно (6 часа). Те ще се разкрият за период от 3 до 5 месеца и са предимно за работници по поддръжка и общи работници в малките населени места. Финансирането от държавния бюджет ще е в рамките на предвидените за регионалната програма 514 674 лева. Очаква се одобрение от Министерството на труда и социалната политика. Комисията обсъди насоки за избягване на дублирането на дейностите по програмата с тези на общините. Прието бе след нейното приключване да се изготви отчет и анализ на свършеното. Директорът на „Бюро по труда” – Сливен, Венелин Великов, който е и секретар на комисията, запозна присъстващите с промените в проект „Младежка заетост +” и възможностите за безплатни обучения и други мерки за насърчаване на заетостта.

  прочети цялата

 • 11-06-2024 11:55

  Очаквана средна продължителност на предстоящия живот на населението в област Сливен през периода 2021 - 2023 година

  Отдел „Статистически изследвания – Сливен“ с данни за очаквана средна продължителност на предстоящия живот на населението в област Сливен през периода 2021 - 2023 година. Цялата информация може да прочетете в прикачения файл.

  прочети цялата

Достъпност