Областният управител ще съдейства на Младежки дом за решаване на проблема с базата

14.05.2024 12:23
Областен - младежи

Областният управител Чавдар Божурски се срещна днес с представители на Младежки дом – Сливен. Гостуването им бе продължение на проведената на 9 май инициатива „Управляваме заедно“, посветена на младежкото самоуправление. Тогава временният „заместник“ постави на вниманието на областния управител дългогодишен проблем с материалната база на младежкия дом.

На днешната среща Чавдар Божурски потвърди поетия ангажимент до решаване на въпроса със сградата младежите да провеждат свои инициативи в залите на Областна администрация Сливен. Той заяви, че ще обсъди ситуацията с кмета на Община Сливен, както и че ще проучи вариантите за предоставяне на държавен имот за дейностите на младежката институция.

Обсъдена бе възможността за възстановяване на Областния младежки съвет под егидата на областния управител. Чавдар Божурски се ангажира да съдейства и по тази тема.

Младежите и техните ръководители благодариха на областния управител за възможността да провеждат свои форуми в сградата на администрацията. Те останаха удовлетворени от капацитета на залите, който ще им помогне да организират по-добре своите прояви.


Снимки:

Достъпност