Разкриват още 453 места в кризисните центрове за пострадали от насилие

14.09.2023 17:30
срещата днес

Ще бъдат разкрити допълнителни 453 места в кризисни центрове за пострадали от насилие. Това се разбра на среща при министър-председателя акад. Николай Денков. На нея беше отчетено свършеното по мерките за борба с агресията и насилието, които бяха очертани преди месец.

В срещата се включиха вицепремиерът и министър на външните работи и Мария Габриел, която е председател на Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие, министрите на труда и социалната политика Иванка Шалапатова и на вътрешните работи Калин Стоянов, заместник-министрите на образованието и науката Емилия Лазарова и на правосъдието Георги Николов.

Държавата ще подкрепи финансово дейностите на още четири кризисни центъра. От следващия месец пари от бюджета ще получават кризисни центрове в Ямбол и в жилищен комплект „Меден Рудник“ в Бургас. Техният капацитет е съответно 12 и 15 места. До края на тази година ще бъде разкрит нов кризисен център в Самуил, област Разград, в който подкрепа могат да потърсят 15 жертви на насилие. С държавно финансиране ще бъде увеличен капацитетът на кризисния център в Перник – от 16 на 40 места.

За повече информация виж прикачения файл:


Снимки:


Прикачени файлове:

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Достъпност