Областният управител поздрави столетничка от Мечкарево

14.10.2020 09:16
Зам.областният управител К. Костов поздрави от името на областния управител Ч.Божурски и от свое име столетничката Мона Качарова. Снимка: Георги Ангелов.

Мона Качарова от сливенското село Мечкарево навърши 100 години. За рождения й ден на 13 октомври областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес. В него се отбелязва, че много малко хора имат шанса да изминат подобен житейски път, да познават промените на различни епохи, да отгледат деца, внуци, правнуци и праправнуци, да съхранят уважението на близки и познати и да бъдат пример за тях. „Поднасям уважението си към Вас и семейството Ви с най-сърдечни пожелания за здраве и още много радости, които да съпътстват дните Ви“, се казва още в поздравителния адрес. Той бе поднесен на столетничката от зам.областния управител Камен Костов, който бе гост на тържеството за юбилея. Празникът бе организиран от кмета Георги Стоянов на Мечкарево и близките. Поздравителен адрес бе изпратен и от кмета на община Сливен Стефан Радев.

Мона Качарова е отгледала две дъщери, има пет внуци, 8 правнуци и 4 праправнуци. Работила е дълги години в тогавашното ТКЗС в Мечкарево. И до днес, въпреки напредналата си възраст, продължава да се грижи, според възможностите си, за двора вкъщи. Трудолюбието, връзката със земята и любовта на голямото семейство са рецептата й за дълголетие.


Снимки:

Достъпност