Република България

Преглед на новина

Четири са новите случаи на Ковид-19, няма заразени медици и деца

Към 23 юни в Сливенска област не са регистрирани деца и медици сред новодиагностицираните за Ковид-19 лица. Новите случаи на коронавирусни инфекции са четири. Две лица, от Сливен и сливенското с. Крушаре, са се инфектирали в семейни огнища. Трето лице е заразено при контакт с живущи в съседен имот в сливенския кв. „Надежда“. Четвъртият случай също е на заболял от Сливен. Той вероятно е инфектиран на работното си място. Епидемиологичното му проучване продължава.

Двама пациенти, на които преди изписването им от болница са взети контролни проби за Ковид-19, са дали отново положителен резултат. Лечението им продължава.

Очакват се резултатите от 28 проби – 17 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 3 на контактни лица и 6 контролни /преди изписване/.

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в областта са 81 /от тях 10 души са медицински персонал/. По 38 болни има в община Сливен и в община Нова Загора, в община Котел са 3-ма, а в община Твърдица – 2-ма.

56 пациенти са приети на лечение в болнични заведения в Сливен, други 8 са хоспитализирани в населени места извън областта.

24 болни се лекуват в домашни условия, като 5 от тях са от община Сливен, 18 – от община Нова Загора и 1 е на домашен стационар на адрес извън Сливенска област.

Общият брой на лицата под домашна карантина е 938 души /581 - в община Сливен, 263 – Нова Загора, 70 – Котел, 24 – Твърдица/. От началото на епидемията досега 6 401 лица в Сливенска област са отпаднали от карантина.

Областният кризисен щаб призовава жителите на Сливенска област да проявят гражданска отговорност, като спазват указаните противоепидемични мерки.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508