Република България

Преглед на новина

Цветя пред паметника на Хаджи Димитър за 180-годишнината от рождението му

180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър бе отбелязана със скромна церемония на 10 май от 11 часа, пред паметника на воеводата в Сливен. В церемонията участваха членове на Регионалния клуб „Хаджи Димитър“ към Националното сдружение „Традиция“ и на сдружение „Хайдути“. Облечени в четнически униформи, със снаряжение или в национални носии те отдадоха чест на националния герой, който загива едва на 28 години в името на свободата.

Цветя поднесоха областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев.

Планираният тържествен ритуал пред паметника на Хаджията, както и останалите събития в програмата на общината по повод годишнината от рождението му, бяха отменени заради извънредното положение и разпоредените мерки срещу разпространението на инфекциите от коронавирус. По същите причини къщата-музей на Хаджи Димитър остана затворена и не можа да посрещне, както обикновено, посетители на тази дата.

Снимки

В скромната церемония участваха още кметът Ст.Радев и председателят на ОбС Д.МитевЦветя за героя от кмета РадевПоклон и от председателя на общинския съвет Димитър МитевВенец от членовете на РК "Хаджи Димитър"Венец от членовете на сдружение "Хайдути"Представител на "Х.Димитър" изрази намерението си да бъдат направени възстановки на моменти от историческоо минало на Сливен
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508