Република България

Преглед на новина

Въведена е промяна във формата на декларацията за пътуващите през КПП в областните градове

След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, от МВР направиха следното уточнение:

Променя се формата на декларацията за пътуващите. Новата бланка е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

От МВР напомнят, че в съответствие със заповед №143 на Министъра на здравеопазването, от 00,00 часа на 21 март 2020 г. бяха въведени нови противоепидемични мерки. Влизането и излизането на граждани в областните градове става през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

ОБРАЗЕЦ НА ПРОМЕНЕНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ САЙТА НА ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ /ВИЖ ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ/, КАКТО И ОТ САЙТА НА ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН.

Файлове

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508