Република България

Преглед на новина

Кметът на община Нова Загора, съветниците и кметовете на селата официално встъпиха в длъжност

Областният управител Чавдар Божурски свика първото заседание на новия общински съвет в Нова Загора, с участието на новоизбрания кмет на общината и кметовете на кметства. Това стана със заповед РД-11-01-070 от 4 ноември т.г.

Тържественият ритуал на 6 ноември в заседателната зала на общинския съвет бе открит с националния химн и химна на ЕС. Чавдар Божурски връчи удостоворението на кмета Николай Грозев, който започва четвъртия си поред мандат. Кметът на общината, кметовете на населените места и общинските съветници положиха клетва и подписаха клетвени декларации да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от община Нова Загора и да работят за тяхното благоденствие.

Областният управител поздрави новоизбраните управленци на общината с встъпването им в мандата. Временно изпълняващата длъжността кмет Светла Стоянова предаде символите на властта на кмета Николай Грозев.

Първото заседание на общинския съвет, съгласно чл.23 ал.3 от ЗМСМА, бе открито и ръководено от най-възрастния съветник – Маргарит Тодоров, бивш зам.кмет. С тайно гласуване бе избран председателят на местния парламент Георги Николов, който и в предходния мандат заемаше този пост. Първото заседание приключи с избор на временна комисия за изработване на правилник за дейността на общинския съвет.

29 са съветниците в община Нова Загора. 19 от тях са представители на ГЕРБ, 6 – на БСП, по двама – на ДПС и „Демократична България – Обединени”, 1 съветник има „Атака”.

Снимки

Областният управител Божурски връчи удостоверението на кмета на общината ГрозевНовоизбраните кмет на общината и кметове на населените местаТържественият ритуалВр.изп. длъжността кмет Светла Стоянова предаде символите на общината на кмета Николай Грозев.Маргарит Тодоров, най-възрастният съветник, откри първото заседание на общинския съветСъветниците си избраха председател с тайно гласуванеНовият председател на общинския съвет Г.Николов ръководи първото заседание
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508