Република България

Преглед на новина

Завършен е първият етап от изграждането на новия комплекс "Сините камъни" на Карандила

Първият етап от изграждането на новия спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ в местността Карандила е завършен. Той включва атракцион „Въжеландия“ със стадион и мултифункционално игрище за тенис, волейбол и баскетбол. Гост на официално откриване на 6 юли бе областният управител Чавдар Божурски.

През август 2017 г. Общинският съвет в Сливен реши теренът от близо 7,9 дка да бъде отдаден на концесия . По данни на инвеститора до момента вложенията възлизат на 3,5 млн.евро. Предстои да бъде създадена ЗИП-линия, която ще свързва местността Карандила със Сливен, да бъде изградена зала за борба и джудо. Вече са завършени хостел „Езерото“ и фамилни къщи, които да посрещат туристи. Комплексът е част от международната верига „Кемпер стоп“ и може да посрещне за почивка до 30 кемпера. Станислава Стефанова, управител на комплекс „Сините камъни“, изказа благодарност на местната власт за оказаната подкрепа.

На откриването кметът на община Сливен Стефан Радев приветства инвеститора и поздрави сливенци и любителите на природата с новата придобивка. Гости на празника бяха още директорът на ТД на ДАНС Николай Чиликов и председателят на общинския съвет Димитър Митев. Домакините бяха поканили популярни музикални изпълнители, които изнесоха концерт.

Снимки

Атракцион - 2Атракцион - 3Спортно игрищеспортно игрище - 2комплекс "Сините камъни"
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508