Република България

Преглед на новина

Жътвената кампания започна

Данните от Областните дирекции по земеделие в страната показват, че очакваната реколта от пшеница ще е добра, около 5,4 млн. тона, при 11 340 000 дка за реколтиране. В България има добри и конкурентно способни зърнопроизводители, заяви земеделският министър Десислава Танева при официалното откриване на жътвената кампания в Сливен и областта. Събитието с молебен за здраве и берекет и демонстрация на зажънване според старите традиции се състоя на 25 юни в землището на с.Жельо войвода, в стопанството на Георги Радев – председател на Съюза на земеделските производители „Хаджи Димитър“ и зам.председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Гости на празника бяха областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Сливен Стефан Радев, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Тодор Братанов.

Домакинът на празника Георги Радев обработва 11 хил.дка земеделска земя. Той се надява на добив от 500 кг/дка. 417 000 дка са засетите площи с пшеница в Сливенска област.

 

Снимки: община Сливен

Снимки

Министър Танева приветства производителитеОбластният управител Чавдар Божурски бе гост на събитиетоЗемеделският производител Георги Радев бе домакин на събитиетоКметът Стефан Радев На откриването имаше демонстрация на зажънване Момент от празника
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508