Република България

Преглед на новина

Областният управител поздрави Сливенския митрополит Иоаникий за 80-годишнината му

Миряни, представители на държавното и общинското управление, на патриотични организации дойдоха на 3 март в катедралния храм „Свети Димитър“, за да поднесат почитанията си към Негово Весокопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий послучай 80-годишнината му. След празничната литургия, отслужена с негово участие,, областният управител на Сливен Чавдар Божурски поздрави дядо владика с пожелания за здраве и добруване и изрази уважението си за честната му служба в името на доброто и духовните ценности.

Поздравления поднесоха кметът на община Сливен Стефан Радев, зам.областният управител Димитринка Петкова, председателят на общинския съвет Димитър Митев, зам.кметът Пепа Чиликова.

Дядо владика е роден на 2 март 1939 година. Вече 58 години служи на църквата. Аспирант е на Московската духовна академия, по практическо богословие. Специализирал е в Старокатолишкия богословски факултет в Берн, Швейцария. На 23 март 1980 година е избран от клира и миряните в епархията за Сливенски митрополит

Дядо владика е сред най-уважаваните авторитети в Българската православна църква. Напътствията му са били безценен ориентир във важни моменти и за църквата, и за обществения живот, и за всеки човек в нужда. Известен е с дарбата си на писател и задълбочените си интереси по история. Почетен гражданин е на Сливен, Бургас, Ямбол, Несебър и Айтос.

Снимки

Кметът на община Сливен и председателят на общинския съвет също поднесоха почитанията си за празника на дядо владикаМомент от празникаМного миряни дойдоха на 3 март в църквата "Св.Димитър" за празничната литургияМомент от празникаДядо владика
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508