Република България

Преглед на новина

Сливен се поклони пред Апостола на свободата

Десетки граждани, ученици и учители, представители на обществени организации, съветници участваха във възпоменателната церемония в Сливен по повод 146-годишнината от гибелта на Апостола на свободата. Церемонията по традиция се състоя пред паметника на Васил Левски /1837-1873 г./ на едноименния площад в града. Областният управител Чавдар Божурски, кметът на общината Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, депутати, ръководители на държавни ведомства или техни представители поднесоха венци и цветя в знак на признателност. „В днешни дни често говорим за европейски ценности. Вглеждайки се в делата на Левски, тези европейски ценности са там, още в края на ХІХ век: ценности като човешки права, свободна инициатива, равенство пред закона. Можем да се гордеем, че Васил Левски, един от българския народ, ги е формулирал преди изобщо да се заговори за обединена Европа. Няма по-вдъхновяващ пример в днешната история за единство на думи, на дела, за един живот, целия пропит с любов към хората и България“, каза в словото си кметът Радев.

Възпоменателната церемония бе проведена с военни почести и с участието на Регионален клуб "Х.Димитър". Организатори бяха община Сливен, военно формирование 22220, Сливенската митрополия, РУО, сдружение „Мати Болгария“, училища от града.

Снимки

Областният управител Ч.Божурски поднесе венец пред паметника на Левски, в знак на признателностРитуалът се проведе с военни почестиГостите на церемониятаВодещ бе актьорът Ивайло ГандевКметът на община Сливен Стефан Радев произнесе слово за 146-годишнината от гибелта ан АпостолаУченици от училище "Д-р Ив.Селимински" изнесоха рециталМомент от церемониятаМомент от церемониятаМомент от церемониятаМомент от церемонията
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508