Република България

Преглед на новина

Заседава Управителният съвет на туристически район "Долината на розите"

Управителният съвет на туристически район „Долината на розите“ заседава на 11 февруари в Казанлък. В заседанието участва зам.областният управител на Сливен Камен Костов с пълномощно от областния управител. Община Сливен бе представена от зам.кмета Стоян Марков. Целта бе да се избере изп.директор на Организацията за управление на туристическия район. По предложение на кмета на община Казанлък Галина Стоянова членовете на УС гласуваха длъжността да бъда заета от Деана Петкова. Петкова е с висше образование по туризъм, работила е в местната администрация, хореограф-педагог към читалище „Жар 2002“ в Казанлък. Тя и служител-експерт, който ще бъде назначен от Министерството на туризма, ще бъдат натоварени да разработват съвместни туристически проекти между общините и областната администрация в Сливен, които са включени в Организацията за управление на туристическия район.

В заседанието още участваха лично или с пълномощници кметовете на общините Панагюрище, Копривщица, Хисар, директорът на историческия музей в Казанлък. Изборът на изп.директор е последната стъпка за окончателната регистрация в Министерството на туризма на Организацията на ТР „Долината на розите“ с център община Казанлък.

Районът ще развива дейност в сферата на културния, фестивален, здравен, винен, планински, приключенски, уелнес, еко и СПА-туризъм.

Снимка: община Казанлък.

На снимката: в средата на преден план – новият изп.директор Д.Петкова, на втория ред, вдясно – кметът на община Казанлък и председател на УС Г. Стоянова, на същия ред – зам.областният управител К.Костов, на преден план, вдясно – зам.кметът Ст.Марков.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508