Република България

Преглед на новина

Почит към героите от Шести артилерийски полк

Почит към героите от Шести артилерийски полк бе отдадена на церемония на 23 ноември пред паметника на полка в Сливен. На тази дата преди 94 години паметникът е бил открит. А средствата за него са били събрани от офицерите и обикновените войници, оцелели в трите освободителни войни в началото на 20 век. Те са го посветили на другарите си, останали завинаги по бойните полета. В церемонията участваха зам.областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова, зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова, подп. Данчо Николов и подп. Пламен Белчев от Центъра за подготовка на специалисти, служещи във военното формирование, директорът на РИМ "С.Табаков" д-р Николай Сираков, представители на военно-патриотични организации.

Секретарят на Областната комисия "Военни паметници" Веселин Вълчев припомни моменти от историята на полка. Присъстващите почетоха паметта на загиналите с минута мълчание. Бяха поднесени цветя.

Поклонението бе организирано от Инициативния комитет с председател зам.кмета Чиликова, който провежда кампания за възстановяването на монумента. На 23 ноември вечерта комитетът организира поредния благотворителен концерт.

Снимки

Командири от в.ф.22 220 отдадоха чест пред паметника на героитезам.областният управител Костов и зам.кметът Чиликова поднесоха цветяЦветя бяха поднесени и от представители на военно-патриотични организацииУчастниците в поклонениетоПаметникът има нужда от възстановяване, тъй като атмосферните влияния са повредили част от конструкцията
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508