Република България

Преглед на новина

Министър Вълчев се запозна с базата на бъдещите центрове по безопасност на движението

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев гостува на 20 септември на Професионалната гимназия по механотехника и СУ "Константин Константинов" в Сливен. Целта бе да се запознае с материалната база на бъдещите Регионални учебно-тренировъчни центрове по безопасност на движението, които ще бъдат разкрити в двете учебни заведения. По време на визитите министърът бе придружен от областния управител Чавдар Божурски, народния представител Галя Захариева, началника на РУО д-р Бисерка Михалева, кмета на община Сливен Стефан Радев.

Директорите на училищата Христо Христов и Веселина Тонева показаха основно ремонтираните помещения, предвидени за занятия и тренировки. Полигоните, където ще се извършва практическото обучение, заемат част от дворовете и вече са разчертани.

Двата центъра се създават по съвместен проект на министерството, РУО, ПГМ и СУ "К.Константинов". Обучението в гимназията ще е за ученици от 8 до 12 клас, в средното училище - за деца и ученици на възраст от 4 до 14 години от Сливен, областта и населените места от Югоизточна България. Предстои оборудването им с компютърна техника, тренажори и други необходими за часовете пособия.

На 21 септември министър Вълчев ще се срещне с директори на училища и детски градини от Сливен и областта. Отправена му е покана да посети няколко училища.

Снимки

Помещенията в базата на ПГМ са основно ремонтираниСградата на учебния център в ПГМПолбигона в ПГМВизита в СУ "К.Константинов" в СливенДецата от СУ "К.Константинов" посрещнаха гостите с песен за безопасното движениеИзпълнението на децата - с пътни знаци в ръцетеУчебния полигон в СУ "К.Константинов"Снимка за спомен  Центърът по безопасност на движението в СУ "К.Константинов"
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508