Република България

Преглед на новина

Сливен отбеляза 181-годишнината от рождението на Апостола

181-годишнината от рождението на Васил Левски /18 юли 1937 г./ бе отбелязана с тържествена церемония пред паметника на Апостола. Цветя от името на областния управител Чавдар Божурски поднесе зам.областният управител Димитринка Петкова. Присъства и главният секретар на областната администрация Кирил Аврамов.

Днес трябва да пазим заветите на Апостола на свободата, заяви в словото си кметът на община Сливен Стефан Радев и изрази уважение към националния герой. Венци и цветя бяха поднесени от кмета Радев, името на народните представители Десислава Танева, Кольо Милев, Таско Ерменков, Гергана Стефанова, от председателя на общинския съвет Димитър Митев, от ръководители на ДАНС, МВР и "Военна полиция", от представители на РУО, общински съветници, от Регионалния исторически музей, патриотични организации, граждани и ученици.

В честването тази година участваха почетният председател на националното сдружение "Традиция" полк.Станчо Джумалиев и председателят му подп. Огнян Маринов. Заедно с членове на новосъздадения сливенски клуб "Традиция" те отдадоха почит пред паметника на Апостола.

 

Снимки

гости на церемонията цветя от името на областния управителкметът на община Сливен произнесе словоклуб "Традиция"общински съветници, представители на ведомства и организациицветя на паметника от ученици и граждани
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508