Република България

Преглед на новина

Общините предлагат промени в проекта за ново разписание на БДЖ

Кметовете на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица изпратиха писмени становища относно проекта за ново разписание за движение на влаковете, което ще влезе в сила през декември 2018 и ще се изпълнява през следващата година. Това стана в отговор на изпратени от областния управител Чавдар Божурски писма.

Община Сливен настоява да бъде възстановено движението, ежедневно и целогодишно, на влак 30232 по направлението Сливен-Казанлък с час на тръгване от жп-гара Сливен в 9,15 часа. В становището се посочва, че тази молба е отправяне от 2015 година насам, но досега не е била удовлетворена. В графика на БДЖ за 2019 г. този влак също не е включен, а от него имат голяма нужда жителите на малките населени места от община Сливен и община Твърдица. Предлага се още бързият влак 3602 по направление Бургас-София да се движи всеки ден, а не само веднъж в седмицата /петък/, тъй като представлява удобство за студентите, както и за останалите пътници заради възможностите за връзки към други направления. Предложенията на община Сливен са подкрепени и от община Твърдица.

От община Нова Загора съобщиха, че на 27 юни в администрацията е получена молба от жителка на града. Тя е съобщила, че заедно с група работници пътува до Ямбол с влака, който тръгва от жп-гарата в Нова Загора в 7,54 часа. Този час не е удобен и в сегашното разписание, тъй като работещите в Ямбол новозагорци закъсняват за работа. Но в проекта за ново разписание влак 80101 /Пловдив-Варна/ вече ще потегля от Нова Загора в 8,14 часа. Предложението е този влак да отпътува не по-късно от 7,30 часа.

Становищата на общините ще бъдат обобщени и изпратени до ръководството на БДЖ.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508