Република България

Преглед на новина

ПРАЗНИКЪТ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА, КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

С празнични шествия Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица отбелязаха Деня на българската просвета, култура и славянската писменост. В областния център в шествието се включиха ученици, учители, студенти и преподаватели от филиалите на ТУ-София и МУ-Варна, служители в културни институти, творци. Гости на празника бяха народните представители Десислава Танева и Кольо Милев, областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев и заместниците му, началникът на РУО Бисерка Михалева, председателят на общинския съвет Димитър Митев. По-късно кметът Стефан Радев връчи грамоти и книги на 31 деца, които са завоювали отличия на международни и националния олимпиади и състезания.

 

По традиция кметът на община Нова Загора Николай Грозев удостои с почетни плакети на общината зрелостниците, които завършват средното си образование с пълно отличие. Освен плакетите, градоначалникът подари на младежите и девойките мобилни телефони. Това стана на специална церемония на централния площад. Гости бяха депутатът Галя Захариева, председателят на общинския съвет Георги Николов, зам.кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев.

 

На площад „Възраждане” в Котел се състоя тържествен ритуал за предаване на училищните знамена от абитуриентите на по-малките ученици. Кметът на общината Коста Каранашев връчи грамоти и награди на учениците, които завършват с отличие учебната 2017/2018 година.

 

Абитуриентите и най-прилежните ученици и от община Твърдица също бяха отличени с грамоти от кмета Атанас Атанасов. Общината бе съорганизатор и на тържественото изпращане на абитуриентите от единственото средно училище – СУ „Неофит Рилски”.

 

Снимки: общинските пресцентрове

Снимки

шествие-2награди - Нова Загорапразник - Нова ЗагораКотел- 1Котел-2
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508