Република България

Преглед на новина

На церемония в РУО-Сливен областният управител Чавдар Божурски връчи златни сърца на деца, извършили добри постъпки

На 31.05.2017 г. в Регионалното управление на образованието - Сливен бяха връчени индивидуални и колективни награди „Златно сърце”, които се присъждат ежегодно на деца и ученици от област Сливен, извършили добродетелни постъпки.

Областният управител Чавдар Божурски се обърна към децата и учениците в залата с мъдра мисъл на учителя Петър Дънов, според когото има един важен закон в живота, който всички трябва да знаем: добрият човек всякога си остава добър. „Вашите постъпки са пример за човешка доблест и благородство и Вашият пример трябва да има повече последователи в обществото ни,“ каза Божурски и допълни, че ще продължи да работи в посока, в която децата да бъдат насърчавани да израстват добри и отговорни граждани.

Приветствие към децата с добри сърца отправи домакинът д-р Бисерка Михалева – началник на РУО-Сливен.

Специално назначена комисия разгледа многобройните номинации и определи носителите на наградата „Златно сърце“ за 2017 г.

Областният управител връчи индивидуални златни сърца и грамота на следните ученици:

1.Филипа Станимирова Василева - IVA клас на СУ „Константин Константинов“ – Сливен, която е дарила косите си за изработване на перука на онкологично болен човек;

2.Ралица Добринова Апостолова - VIIА клас на ОУ „Панайот Хитов“ – Сливен, която отрязва и дарява косата си за направа на перуки на онкоболни деца;

3.Янислава Георгиева Арнаудова – VI клас на СУ „Йордан Йовков“ – Сливен. На 27.04.2017 г. шестокласничката от СУ „Йордан Йовков“ намира в района на голям магазин изгубена дамска чанта с ценни семейни документи. С помощта на отдел „Информация“ в магазина, Янислава успява да върне на собственичката изгубената вещ.

Божурски връчи и колективните награди „Златно сърце“. Те бяха присъдени на:

1.VIБ клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен за организиране и провеждане на Коледен и Великденски базар, средствата от които са предоставени за лечение на учителка с онкологично заболяване и за нуждите на деца със синдром на Даун.

2.Театрална трупа „Класика“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен. След достойно представяне в XIII театрални празници на младежкото театрално изкуство „Бургаски изгреви - 2017“ театър „Класика” започна своята традиционна благотворителна дейност, като през тази учебна година под мотото „Иска се добро сърце, за да направиш себап за другите“ събира средства за хора в неравностойно положение и деца сираци от Сливен.

3.IIIА клас на СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Сливен. През учебната 2016/2017 г. учениците от III а клас са извършили редица добродетелни постъпки. Те имат номинация за своята добротворческа дейност от Помощно училище „Власаки Шуманов” – Сливен.

Д-р Михалева връчи още 28 сертификата за добродетелните постъпки на ученици от област Сливен през изминаващата учебна година.

Инициативата „Златно сърце“ за пръв път е реализирана от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен през 2006 г. Наградата се присъжда ежегодно в навечерието на 1 юни – Ден на детето. Целта е да се популяризират по подобаващ начин добрите дела на децата, да се изрази благодарност за достойното им поведение, да се покажат на обществеността примери за доброто, стойностното, общочовешкото поведение, на което са способни възпитаниците на училищата. През последните няколко години церемонията се организира съвместно от Областна администрация Сливен и Регионалното управление на образованието – Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508